Добре, не искат Ботев и Левски - да поговорим за Хемингуей

Днешните крадливи бандюги на власт нещо не споменават никак ни думите на Ботев, ни на Левски. Явно не ги устройва ни чиста, ни свята България. 
Днешните са върли американофили. Йее, шит, уупс.
Да ама нещо като американофили нито Хенри Форд ги устройва, нито даже днешния Тръмп.
Аз за Форд вече писах отдавна в статията си за последния американец.
Но тази година през юли се навършиха 120 години от рождението на американския писател Ърнест Хемингуей.
И понеже днешните бандюги на власт у нас не ги устройва и Хемингуей, искам да информирам все пак кой е той и вие сами се сетете защо никакви свински медии няма да обелят и дума за него.
Първо Хемингуей е реален истински доброволец от Гражданската война в Испания. Той наистина се е бил срещу фашистите на Франко. После е един от истинските американци, които са десантирали в Нормандия и се е бил и срещу хитлеристите на Втория фронт във Втората Световна война. Т.е. това Мъж, който е видял какво е Живот и какво Смърт.
После? После Хемингуей живее в Куба. И до Кастро и но и по времето на Кастро. И понеже няколко пъти се връща ту в САЩ ту в Куба на Кастро ФБР го погва.
Както ДанСърите у нас решиха, че не кой да е а Юрий Борисов им е опасен.
Защо точно сега пиша за Хемигуей?
Ами защото много пак се разшумя за т.нар. македонци.
А Хемнгуей има разкошни репортажи от България за бежанците, които кой знае защо ДС-каракачанките не искат да цитират.
Ето, цитирам: 'Торонто Дейли Стар, 14 ноември 1922 г. София, България:
След като ужасът от евакуацията на тракийското население остана зад мен, в удобния влак преживяното започваше да ми се струва нереално. Това е хубавото на спомените.
Описах евакуацията в една телеграма от Одрин до “Стар”. Няма защо да разказвам всичко отново. Тя все още продължава. Не зная колко ще пътува това писмо до Торонто, но когато четете кореспонденцията в “Стар”, бъдете сигурни, че същата тая страшна, влачеща се върволица от хора, прогонени от домовете им, ще продължава да тече в нескончаем поток по калния път към Македония. Четвърт милион души се движат много бавно'. Край на цитата, но обяснявам че става дума за изгонените тракийски бежанци след войната между Гърция и Турция от 1922г. Т.е. в т.нар. македония на путин са отишли Българи от Тракия. Поне според Хемгуей и в-к 'Торонто Стар'.  
Според сайта 
https://bulgarianhistory.org/hemingway-reportazh-bulgaria/
Хемингуей присъства и на Лозанската конференция по уреждането на Европа след Първата Световна война и там особено му допада Стамболийски. (Не само на мен явно).
Ето какво бил написал Хемингуей за Стамболийски, когото днешните превратаджии на ДС на власт изоообщо недолюбват:
'Стамболийски, министър-председателят на България, се появява на двукрилите врати, поглежда подозрително двамата швейцарски полицаи с каски, намръщва се при вида на тълпата и тръгва нагоре по хълма към хотела си. Стамболийски не би си позволил да се движи с лимузина, дори и да имаше пари'. И след долното убийство на Стамболийски от тогавашните богаташи, Хемингуей пише: 'Стамболийски беше свален от старите прогермански армейски офицери, рушветчии, политически интриганти и от български интелектуалци, което в България означава хора, поели достатъчно знания, за да загубят способността да бъдат повече честни. Стамболийски беше убит от хората, които доведоха до пълна разруха страната, която той се опитваше да спаси. Борис е все още цар, но действията му се контролират от Фердинанд и съветниците на старата Лисица'. Край на цитата. Както се вижда и Тодор Живков свалиха да цитирам Хемингуей: 'армейски офицери, рушветчии, политически интриганти и от български интелектуалци, което в България означава хора, поели достатъчно знания, за да загубят способността да бъдат повече честни. Живков беше свален от хората, които доведоха до пълна разруха страната'.  Виждате, че съвсем си пасва замяната на името Стамболийски с Живков. Все хора работили за България, свалени от долни твари унищожили България днес.
Накрая искам да спомена за още един известен случай с Хемингуей, който пасва на днешната тиквешка територия.
Хемингуей се хванал на бас, че със само шест думи може да опише така човешкия живот, че да трогне всяко сърце.
Естествено спечелил.
Шестте думи са били: "For sale: baby shoes, never worn"
Т.е.: Продават се детски обувчици. Неносени.
Затова ненапразно Хемингуей е и Нобелов лауреат за литература.
Мисля, че цялата днешна трагедия на 'управлението' на ДС-тиквите у нас се заключава със същите 6 (шест) само думи. Тази есен в училището на село (прибиращо деца от още четири околни села където пък унищожиха ДС-превратаджиите изобщо училищата) в клас я имало по 2-3 българчета, я не. Останалото циганета. "For sale: baby shoes, never worn". 
Надявам се разбрахте защо свинските ни медии няма да споменат за Хемингуей. Нищо че е велик американец.

Публикувана: 07.10.2019 12:44:41 в рубриката Новините днес

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com