Преврати и емпириокритицизъм

Аз отдавна вече съм писал за превратите у нас, но сега ме принуди да се върна към темата г-н Цеков от в-к 'Сега', когото, както се казва по научните конференции, много уважавам.
Преди дни г-н Цеков написа като че ли от нищо непровокирана статия на тема възможен ли е преврат у нас.
В нея той доста свободно манипулира, говорейки за промяна на ориентацията на страната и свалянето на режима на Борисов, които са две все пак доста различни неща. Не бих се съгласил и с тезата му, че 'толкова нескопосани преврати правим, все едно сме някъде между 1923 и 1944г.'.
Всички! преврати през засегнатия от г-н Цеков период са били успешни и са решили проблемите, които са ги предизвикали, г-н Цеков. И превратът срещу Стамболийски е спрял социализацията на България и превратът на звенарите през 1934г. е разпуснал политическите партии, наложил е образователен ценз (а не доносници и мутри) за политиците и е спомогнал България да тръгне напред икономически след разрухите. И г-н Цеков, това са били истински преврати без преориентация на страната, защото тогава все още е имало висши политици, които са мислели за България, а не за САЩ или Русия само та да се преориентират.
И накрая, в критиката си към г-н Цеков, не мога да не отбележа, че тези преврати са ставали без каквито и да е 3.5% и излизания на недоволни на улиците, просто, защото тогава е имало действащи организации от Българи, готови да си сложат главата в торбата. И в които организации не е имало доносници, а хората са си вярвали един на друг и на идеята, за която са се събрали. Както Комунистическата партия, така и Военната лига. Казвам главата в торбата, защото всеки преврат си е преврат и при неуспех винаги се е наказвал най-строго от която и да е власт.
И г-н Цеков, през споменатия от Вас период, е имало мнооого успешни примери у нас как без 3.5% с нормални избори се прави нещо за хората, което хората са си наумили. 
Не знам защо у нас се мълчи за т.нар комуни през периода, за който говори г-н Цеков. Цензурата е толкова желязна, че даже и да напишете 'комуните в България' на Гугъл, ще ви се дадат линкове само и единствено за наркокомуни днес.
През 1910г., съвсем законно и без 3.5% в България, в Самоков е провъзгласена първата комуна у нас.
Ето накратко информация какво е пишело за комуната тогава: 'Пред новите и неопитни управници се изпречиха редица трудности. Мнозина първограждани трябваше да освободят заграбени общински места, да издължат стари данъци. Това доста ги тревожеше, но нямаше как... Но най-значителната реформа на комунарите беше въвеждането на прогресивния данък. Богатите не само че трябваше да се издължават редовно и навреме, но щяха да плащат и най-големите данъци - според доходите си.
Комуната откри трапезарии за бедните деца, раздаде безплатно учебници и помагала на всички ученици, създаде общинска аптека, в която без пари се раздаваха лекарства на сиромасите в града...'. Чат ли сте? Днес евроколхозът насърчава местното самоуправление и затова няма проблем да се възродят комуните. Достатъчно е 10-на умни и верни хора да пазят от ДС-мутренската централна власт местната иванчева, за да не и пръкнат изневиделица я белязани пари я наркотици.
Комуни са успявали у нас да вземат местната власт и в историята ни има и Дупнишка комуна, че даже 1920г и Плевенска комуна. Т.е. местните хора си избират местна власт, която да управлява за тях, а не за централните грабители. 
Днес винаги давам за положителен пример Китай.
Дайте на яндекса (защото гугъла вече не е търсачка а цензор) да ви потърси Хуаси и сами ще прочетете, ако не ми вярвате.
Хуаси е китайско село, но днес е село на милионерите. Там пък примерът е друг, но пак без американските 3.5%. Просто там пък се е намерил кмет, който да мисли за селото си, а не за тиквите нагоре.
И така, още през далечната 1969г. У Женбао с опасност просто да бъде разстрелян за постъпката си по онова време застава зад селяните си, а не в защита само на централната власт. Още тогава, представи си убиецо ненаказан маричков, дето лъжеш за цензури и преследвания, Женбао казал, че 'политиката трябва да устройва не само ръководството, но и хората по места'. Постепенно в Хуаси се построили 8 завода. После комуната е буквално изкупила още 12 съседни села. Днес Хуаси получава ежегодно около 4 милиарда! долара инвестиции. Всички жители на Хуаси ползват безплатна медицинска помиощ и имат свои спестовни сметки. Всички жители на Хуаси са акционери в кооператива 'Хуаси', който се котира на Шендженската фондова борса. Средният доход (доход а не заплата) на жител на Хуаси е около 14000 долара, което си е над 1000 лева средна и то според стъкмистиката ни заплата у нас.
И без американските 3.5% и без на У Женбао да са му стъквали комплот тип Иванчева тоталитарните китайски власти.
Така че и без преориентация на страната и без преврат може г-н Цеков. Но Щом и Цеков след нещастните т.нар. академици на ДС вече са се впрегнали да бранят статуквото, значи има нещо.
Но в основното г-н Цеков е напълно прав: Преврат в България е невъзможен днес. 'Конекрадците' от Долни Дунав изгониха свестните и си останаха тук само крадците. И пенсиите. И циганите. Но свестните цигани и те започнаха да бягат вече от териториите на тиквите.  
Накрая използвам случая за кратък обзор и на геополитиката в последно време, защото само тя може да промени нещо и в България. Въпреки, че за геополитиката България липсва на световната карта. Ето държавният секретар на САЩ Помпео започва тези дни обиколка на Балканите. Забележете, започва с непокорна Италия, следва колебаеща се Черна гора, после новоизмислената Северна Македония и накрая хайдутизирана в момента Гърция. Да виждате с нещо някакъв интерес на американския държавен секретар към глобалните хъбове на тиквата?
Затова истинската геополитика днес я прави Китай.
И така Китай даде почти безлихвен заем от... сега да не паднете: цели 400 милиарда долара! на Иран. С което Иран на практика е готов да води не една война срещу САЩ вместо Китай. И Иран започна да го прави. Засега чрез т.нар хусити. И пътьом, ту арестува някой западен кораб, ту заплашва някой американски военноморски съд. Т.е. Иран усилено започна да дърпа Тръмп за опашката. До кога ще издържат нервите на Тръмп не знам. И дълго ли ще съществува пералнята на тиквата, наричана саудитска фирма, която строи сръбски газопровод за руски газ също не знам. Защото май кралството вече е нарочено за унищожение. Или дележ. За всеки случай саудитците вече явно не вярват ни на янките, ни на руснаците, щом отидоха да се молят да купуват спешно корейски ракети.
Не, не съм забравил и за Йелоустоун и Сан Андреас. И не е спрял и процесът. Иначе не знам за чий даже в Русия проведоха наскоро сериозно социологическо проучване (без там местния живкогеоргиев да бъде привикван и разпитван) на тема сред руснаците дали биха приели в Русия американски бежанци след голям катаклизъм в САЩ. Повечето руснаци са били против, но това не пречи на путинските олигарси спешно да горят горите на Сибир за да има място за заселване на преселници.
Публикувана: 30.09.2019 08:50:49 в рубриката Новините днес

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com