Кой на кого показа кукиш тези дни?

И така, изведнъж най-мощният нефтохим на Саудитска Арабия беше атакуван и с точни попадения почти обезвреден.
Отговорността беше поета от някакви йеменци по шалвари и чалми, но като се погледнат фактите става ясно, че това е едно вискохотехнологично нападение, което няма как да е по силите на някакви нередовни и то арабски военни. Нападението показа как с нищо може да се манипулира днес светът като само за ден му вдигат на целия свят цените на петрола с 15%.
Защо съм прав? Ами замислете се сами: някакви хусити от Йемен, нападнали с дронове и ракети нефтохима на саудитите и го докарали до неработоспособност.  Десет дрона на хуситите били прелетели над 1000 километра за да ударят успешно през американските ПВО 'Пейтриът'!? Освен това, излязоха снимки от сателит на пораженията по хефтохима на 'Арамко'. Ясно се вижда, че е ударено точно това, което трябва за да се унищожи технологията. 
Да поясня: отдавна в Саудитска Арабия няма качествен петрол. И за целта има специални очистващи добива от сярата и другите мръсотии съоръжения, преди да се роди саудитския петрол. Е, точно тези съоръжения с мнооого точни удари са унищожени. Нищо друго съществено. Т.е. пак да повторя, който е удрял е знаел какво да удари.
Да, ама пък руски аналитици, гледайки снимките от сателитите на ударите по тези точно съоръжения забелязаха, че са ударени от Север. Т.е. от Ирак а не от Йемен.
Да, ама пък дни преди атаката на саудитския нефтохим еврейски самолети удариха Ирак. 
После съвсем набързо Тръмп уволни Помпео защото за всички се видя че е за война с Иран и най-паче лизач на Израел. 
После пък спешно Нетаняху се замъкна в Москва и цели три часа висял пред кабинета на Путин още от нощта за да бъде приет.
Ясно е, че евреите искат да насъскат янките на война с Иран. Тръмп за сега удържа някак генералите си от проеврейското си лоби. Защото, ако пък е истина че Иран има такива високоточни ракети и дронове с обхват 1000км невидими за американските патриоти, то янките май по-скоро трябва да бягат от Персийския залив, защото там и ще им останат самолетоносачите.
До тук хипотезите станаха три:
Или са Иран, или са Израел или са сами саудитците.
За мен не са саудитците.
Напълно възможно е да е Израел.
Защото: 
1. Путин каза че вече ще сваля еврейските изтребители над Сирия след последните нахалства на евреите. После последва и 'ама пииисеее не плачии', с твърдението, което аз отдавна пея тук в моя сайт. В смисъл Путин, за да погали по главичката уплашените евреи каза, че те били един народ с Русия. Пък аз твърдя, че Русия се е пръкнала от нас и от хазарите, ама да се върнем на днешното време.
2. За да е още по-ясен, освен заплахата към евреите, Путин предложи на саудитите ПВО-комплексът, забележете С-400.
Защото стана ясно и друго - че прословутите американски 'Патриот' просто нищо не вършат. Това 10 дрона и куп крилати ракети да ударят най-големия ти завод и една кирлива ракета на патриотите да не успее да прихване поне поне един дрон, си е чист провал отвсякъде за американската техника.
Сега, въпреки, че според мен са евреите, да разгледаме и хипотезата, че все пак е Иран.
Сега да уточня още нещо: В Иран върви тиха война между Рухани и КСИР. Т.е. между повече центристкия президент на Иран и гвардията КСИР. Даже беше арестуван и братът на Рухани там.
КСИР на практика контролира доста райони на Ирак. И именно по тези уж територии Израел удари с изтребител-бомбардировачите си. Затова и щом и руснаците казват, че ракетите са дошли от Ирак, значи може да има място и такава хипотеза. Т.е. не Иран а КСИР е показал кой е господар в региона. (Даже и в Сирия КСИР си позволява да е и против руснаците и против турците).
И след такава хипотеза остава единствено да чакаме кой съветник как ще посъветва Тръмп.
Защото янките вече са разпечатали консервираните си кораби от бойния резерв. Т.е. войната на янките срещу Иран може и да стане факт. Нищо че иначе повече центристкият Рухани каза, че е готов на преговори с който и да било стига да е в интерес на Иран.
До тук по-скоро война няма все пак да има.
Защото който трябва си спечели.
Янките си спасиха шистовия газ, запазвайки високите цени на петрола.
Руснаците си намериха къде да си пробутат ракетите на още едно стратегическо място.
Пито - платено както се казва.
---------------------------------------------
ПП
Бавно и полека напълвам със съдържание и проекта си за възрастните в България. Има вече доста интерересни неща за четене на 
 

Публикувана: 18.09.2019 10:25:59 в рубриката Новините днес

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com