Жътва е сега...

Пейте, робини,
тез тъжни песни! Грей и ти, слънце,
в таз рабска земя!
Знам, че се повтарям, но наскоро някаква назначена за крадла не се посрами да сравнява тиквата с Хаджи Димитър. Щом даже и агент Димитър на ДС (Кеворкян) не е намерил връзка между тиквата и Хаджи Димитър, аз едва ли ще намеря.
Но пък новината за тиквата и Хаджи Димитър ме подсети за стихотворението на Христо Ботев. За безнадеждността, която лъха от думите 'Пейте, робини, тез тъжни песни! Грей и ти, слънце, в таз рабска земя!'.
За съжаление, безнадеждността вече обхваща и последните мислещи хора в България.
Ето, Томова чрез 'Афера' се бори, бори, чака руското ресто и накрая стигна до писмото си до Маджо.
Понеже писмото и е много дълбок стон, ще си позволя да го процитирам почти цялото:
'Здравейте господин Маджо,
Понеже не ме каните в ресторант „Кастело ди Сан Марино“, защото коя съм аз, че да се меря с Бойко Методиев Борисов, който и тези дни Ви бе гост там за пореден път, реших да Ви пиша...
Здравейте и вие господа Къро и Таки, и на вас пиша, щото вий няма как да посетите „Кастело ди Сан Марино“, а пък аз не мой да премина през девет морета в десето, че да нагазя вашите пясъци.
И до Дубай не мога да стигна, щото и там не ме кани на сгледите пък Мамута. Ние си му викаме Шиши, щото е някак си по-мило, в съответствие с тоя народ, дето го оставихте тука, толкоз /не/леп народ, че и прякорите, дето ги измисля все мили и ласкави, не като вашата завидна лексика – Мамут, вместо Шиши…
Пиша ви, щото се тревожа.
А се тревожа, щото до мен стигнаха чрезвичайни депресивни информации, а ний, тука на тая Територия – Кочина, уважаеми господа Маджо, Къро и Таки, тъй вече сме изпращели от безумието, в което живеем, че и ние не знаем къде се намираме – ако не си „в схема“ с Боко, или с Шиши – си фитка, или по очи, ако не си около редящите схемата – сам си говориш, оставен да се чудиш как да оцелееш, оживееш и как да спастриш месеца.
...Освободете ни, господин Маджо, подарете ни свободата, щото то тук ние си чакаме, кесиме, рая безпросветна, и все чакаме я Сретен Йосич, ама на него баш му брига, я Путин, то и той в Играта, ама да видим вие как ще я отиграете неговата топка, че се не търпи туй тегло Борисово и туй иго Мамутово.
...Знам, уважаеми господа Маджо, Къро и Таки, че Бокича изпълнява всичко, което му наредите, не вие точно де, вие както се казва сте пощенските гълъби „вежливи“, но а кажете сега, скъпи ми господа Маджо, Къро и Таки – нас какво ни ебе тая работа и каква е файдата за тоя клет народ?
...Понеже, господин Маджо, разправят тука едни неправилни, че мая пчеличката и слави и юпенцата му, дето хабер нямат от това как се живее в кочина, за да са наясно как се разриват авгиеви обори, щели да ви бъдат новите носители на промяна. То хубаво, ама, как тъй хем си бил на Шиши, хем си бил на Боко, пък хем ще вееш байряка като „нов“ месия“ – не се вързва пиниза, никак не се вързва. Нищо, че тоя народ е прост, ама толкова прост чак не е.
Уважаеми господин Маджо и т.н., положението е вече на ръба.
Това че държавата – кочина се управлява като наказателна бригада, начело с бившия ви пазач на коли, това, че 90-те години ряпа да ядат, е ясно и на идиотите. Това, че няма народ, който да сложи по местата лапачите, от ясно по –ясно, това, че вие, господин Маджо, дето се вика сте си сложили главата в торбата, че да се пънете да „оправяте“ нещата – хубаво, ама като сте си я сложили тая глава в торбата, аре малко повече сърце, а? И малко повече – удри!
Ама „удри!“ там, където трябва, а не по нашите глави и по главите на всички, които не са с Бокича, или с Мамута.'
Край на цитатите от Томова.
Ама да беше само Томова оклюмала глава?
Ами ето и войнствената и наистина печена адвокатка Елена Гунчева:
'Нима не виждаме как всичко некадърно, мръсно, с психически отклонения, необразовано и невъзпитано изплува като мръсна пяна най-отгоре в управлението на държавата? Докато ние гледаме турски сериали и пляскаме с телешки възторг на престъпната мутра, която ни унищожава.
Защо няма реакция? Защо хора, които се възмущават и са против властта, не желаят и не могат да излезят на улицата и да пометат мутрите, които ни унищожават? Защо не се появява читав лидер, който да обедини народа. ЗАЩО ВСИЧКИ ГИ Е СТРАХ? ЗАЩО СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С КАКВО ЛИ НЕ, НО НЕ И С ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ?
Защо изчакват уж подходящ момент, докато народът ни е в агония? Защо слушаме само думи, а не виждаме действия? Защо сме разделени постоянно? Това ли остана от смелият и горд народ на българите?
Нима сме последните българи? Оскотяващи, напускащи на тълпи родината си в търсене на нормален живот? Мислещи само как да се нахранят и да си платят сметките? Какво има да губим още?'
Край и на този цитат. Както виждате - пълно отчаяние.
Ами Румен Леонидов?
Заглавието на последната му статия от 'Фрогнюз' е 'Какво става в българските глави?!'. Ами нищо не става г-н Леонидов. А за да ви стане по-ясно какво иска да каже Леонидов, ето ви цитати от предишната му статия: 'Преди 30 години Европа ни изостави в ръцете на мутрите, сега се готви отново да го стори.
Време е на нашите управници са им се подскаже, че този Гешев не е онзи Гешев. Затова не ни трябват масови протести и демонстрации пред кухите ни, разкапани министерстава и институции, а пред посланиците на Германия, Франция, Холандия, Белгия, пред всички посолства на страните членки на ЕК, които продължават да легитимират поредните безобразия в жалката ви държавица. Това е.
Рискувайте поне веднъж в живота си, трупове'. Край на цитата и за труповете. Мисля, че е ясно говорящ.
Ами проф. Николай Слатински?
'Ние отдавна си се знаем, заживяхме си с простотата, простотията, простащината и опростачването. Разбрахме (се) вече, че за да се разберем, трябва да сме прости, а като всички сме прости, за всичко ще се разберем. Докато всички разберем колко прости сме станали и как просто не ни е срам от това'. 
Нещо по-различно да усещате да лъха от тези думи от думите на Поета 'пейте робини тез тъжни песни'?
Пищи и Бабикян, за разлика от хекимян и Екимджиев и Венедиков и кой ли още не.
На времето Тодор Живков не го беше страх да се среща с интелигенцията на България. 
Да сте чули днес тиквата да има изобщо крепяща го интелигенция? Не, не ми бройте веско маринов с полицията му за интелигенция.
Няма кой даже едно 'води ме Партийо любима' да напише за гробаджийската власт. Само едни мутри и бивши доносници на ДС.
Даже агент Димитър на ДС вече се е отчаял. Ето цитат от последния му постинг във 'фейса":От 30 години всичко се разпада на отломки, всичко започва все отначало. Все е нещо, ще кажете. Да, де, обаче важно е, какво ще каже Историята. 
И дали изобщо ще ни запомни. Уж хитроумните ни игрички - ден за ден - не могат да я заблудят. Ние себе си заблуждаваме'.
Единствен д-р Попкутев все още пази някакви надежди, защото той единствен все още вярва, че със сигурност сблъсъкът е неизбежен:
'Купищата „генерали“, свързани с националната сигурност на страната, независимо от политическата си окраска, в един глас налазиха слугинските медии, за да обясняват колко документите, извадени за мутренското минало на Бойко Борисов, били фалшификати. Вой нададоха всички „генерали“ – от Бриго Аспарухов, през Иван Драшков, Ботьо Ботев, ген. Атанас Атанасов, Димо Гяуров и който още се сетите, за да пищят как всички документи, свързани с Борисов са „фалшификати“, как няма „нищо“ за Бойко Методиев Борисов, и за да плашат, че, „който се занимава с ДС“ не го чака нищо добро.
У нас този руският почин се „превежда” и въвежда дословно. Ненапразно десетки български обвинители са обменяли опит в Русия през последните няколко години. Включително и кандидатът за главен прокурор Иван Гешев.
...Тук всяка проява на несъгласие със статуквото е наричана заговор и опит за преврат. Такъв е „превода” на обвинение и служби; същият превод се мултиплицира и истеризира от пеевските медии. Някои от публикациите се изполват от прокуратурата да започне проверки и досъдебни производства. Повдигането на обвинения вече е семкаджийска работа. Какво от това, ако съдът след време те оправдае – вече си омаскарен. Двайсет на сто от читателите на пеевските издания да повярват на манипулацията и това е ОК. А такива винаги се намират, защото... знаете защо – действието се развива в България...
Сталинската рецепта у нас
Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов вероятно имат пълно доверие на службите ни. И е редно, защото ако те не им вярват, какво остава за гражданите. Повечето от гражданите обаче нямат доверие нито в службите, нито в прокуратурата. С какво се компенсира това? С репресии, както пише в сталиновата рецепта. А клетвите за вярност към премиера от някои шефове на тайните структури може и да вършат работа. Да се изфабрикуват оперативни данни, анонимни сигнали и дори „доказателства” е фасулска работа. Особено ако си вършил това години наред. Неслучайно на възлови постове в тези структури са назначени хора с протекции на различни кръгове, доминиращ от които е този на Доган-Пеевски. Може избраните хора да не отговарят на критериите за заеманите длъжности, но със сигурност са спецове по манипулация. И те манипулират – всеки ден – „превеждайки” на ченгесарски език всяка гражданска изява или критика от „неприятелска” медия. Съответните граждани и журналисти попадат в „черни” списъци, което никога не бива признавано, естествено. Срещу тях се води постоянна кампания на репресии и натиск по всички линии, които винаги са аргументирани със спазване на закона и осигуряване на стабилност. Разбира се, че не го вярват, но това работят тези хора и институции. По заповед на Щуката и с методи за „умъртвяване” на чумата, която не харесва политико-мафиотския модел, налаган от споменатите вече кръгове. Началото си те водят от действащите задкулисно кадри на бившата ДС, постепенно са привлечени политици от по-ново поколение, прокурори, ченгета и кадри над средно ниво в министерства и ведомства, които разпределят бюджета на страната. За всеки случай се създават центрове, които връчват годишни награди за какво ли не и по този начин легитимират мафиотизираната върхушка. Това е фактическият превод на думата „демокрация”.
...Обичай Доган, за да те обича статуквото
Доган купува ТЕЦ „Варна” за жълти стотинки. После държавата му изплаща милиони за „студен резерв” услужливо прехвърлен от държавната ТЕЦ „Марица-изток 2”. За всички това е най-малкото странно и нагло, но статуквото „превежда” стореното като нормалност, законност и моралност. Когато някой пита как става този номер – на вратата му веднага тропат от НАП, КПКОНПИ, прокуратурата, МВР, ДАНС и му обясняват нещата по „онзи” начин – извиване на ръце и избиване на зъби по демократичному. А „преводачите” в пеевски медии те обявяват за враг, който иска да свали законната власт.
Финансовият министър Горанов заявява гордо, че НАП има достатъчно пари да си плати глобата за провала с хиперсигурността на данните на милиони граждани. Това на управленски език означава, че Горанов се е справил блестящо с обяснението по скандала. Всъщност това е висша степен на арогантността. НАП ще плати глобата с пари на данъкоплатците. Глобата ще отиде в бюджета. Оттам парите ще излязат за заплати на тези от НАП и финансовото министерство. Каква свинщина, а? Иначе Горанов не обелва и дума за скандалите с жилището, в което живее и което било на кръстника на децата му май, нито за замъка на Ярема, на Витоша, който пък бил на кръстницата... Как се превежда такъв гьонсуратлък?
Прокуратурата превежда делото "КТБ" като борба с корупцията, но всъщност става дума за унищожаването на една банка и разграбване на активите й от тези, които са я сринали.
И ареста на кметиците на "Младост" е "преведен" като борба с корупцията, но се оказа разчистване на сметки с едни и отваряне път за бизнес на други.
Граждани и държава говорят на различни езици и постоянно се губят в превода. Изкуствения език на статуквото изопачава действителността, не признава нито дума на отсрещната страна и налага своя превод на събития и действителност. Натрупването на манипулации поражда напрежение, което рано или късно води до конфликт. Масите не могат да живеят повече по старому, а властта не може да управлява по новому.
Бертранд  Ръсел е казал: Съществува т.нар. „право на съмнение”, защото нито едно убеждение не е абсолютна истина. Справедливостта се състои в това управляващата класа да се вслушва в мнението на управляваната, защото властта в крайна сметка зависи от управляваните, а те предлагат разнообразие на хипотези и мнения.
Не знам как ще си го преведат това в държавните институции, но със сигурност сблъсъкът е неизбежен'.
Кой бе докторе Попкутев ще излезе да се сблъсква? Безбройните пълчища храненички на тиквата по чиновническите му постове? Безбройните униформени бандити, наричани кой знае защо полиция, които се държат като башибозук? Безбройните нападжийки, инспекторки градски мобилности? Та всичките те вече наистина се държат като мафия с народа си.
Да не мислите, че пенсиите ще излязат на сблъсък!?
Или дългият ще поведе циганите!? Да сте забелязали, че когато трябваше да се свали Виденов, за да оправдае парите на ДС, дългият директно тръгна със 'Стани стани юнак балкански', а сега каканиже рападжийски? 
Аз вече единствено се надявам на Ердоган.
Да!
На времето един поп организирал отбраната на Търново, защото не се намерил болярин с дружините си. После българите премислили явно и отворили портите на Търново и се оттървали от ръфащите се боляри. За цели 150 поне години България живее СВОБОДНО! после. Чааак когато османлиите започнали да си създават държава станало тясно на българите.
Днес янките готвят война в Средиземно море. Естествено заради находищата от газ, за които аз пръв писах ехеее преди години.
Аз пак написах, но вече по-наскоро, че току така янките не свалиха Ципрас за да върнат лоялните им 'десни'.
Коалицията вече е почти ясна: Гърция, Египет и Израел срещу Турция.
Затова Ердоган бърза с руските ракети и вече и с руските изтребители. Наскоро турските военни прехвърлиха и над 40 танка в окупирания от тях Северен Кипър. И изпратиха куп байрактари (така се казва изцяло турския по замисъл и производство военен дрон) да пазят сондажните им кораби за газ край Кипър.
А янките се надяват пък, чрез Гърция и Египет да направят двоен удар: Хем да завземат газовите находища, хем да спрат турския поток. Затова и Русия, виждайки целите им, помага на Ердоган. 
Конфликтът може да избухне още утре. Един ирански транспортен кораб вече се насочи към турските пристанища, след като беше арестуван в Гибралтар, а зад него вървят западни военни кораби. А около него го прихванаха на ескорт турски бойни кораби.
В този конфликт и ние вероятно ще сме на страната на янките. Не се говори у нас, но спешно сме изпратили пърите си мигове за ремонт в Беларус. Явно много на ефките на янките не се разчита а пак на миговете.
Та затова пиша, представете си, че Ердоган вземе и победи?
Мислите ли, че първата му работа няма да е да се разправи с вече омразното на всички ДпС на Доган? А удари ли Доган, пада цялото домино на назначените за капиталисти бивши доносници на ДС у нас. 
Ей затова, това за мен е по-реалната светлинка в тунела. Щото за доносниците на ДС, назначени за капиталисти, след продажността на кагебейците назначени за капиталисти в Русия и договорките им с мръсниците на ЦРУ и на руските и на нашите мръсници, аз не виждам никаква светлинка в тунела за нас - Българите. Ни от Запад ни от путинска Русия.
Може и да е еретична идеята ми за Ердоган, но, друга не виждам. Защото даже и Китай грижливо ни заобикаля.
А е дошло време разделно, както беше написал Дончев.
Или ще оцеляваме някак си, или изчезваме. Янките вече са готови да заселват купищата от наша гледна точка никому ненужни хиляди 'къщи за гости' по 'европрограми' из България или бетономорието ни, или там Родопите. и т.н.
Путин пък запали Сибир за да им осигури още площи за заселване. Сега палят и Бразилия мръсниците, за да има и тяам територии да се изнасят.
Защото Природата скоро ще се отърси от тях - мръсниците си от САЩ.
Някой може и да ме апострофира, че янките ама те не са мръсници.
Ами погледнете мръснишката им телевизия TLC и се запитайте сами, като как кърлежите дебелеят и стигат 300 кила живо тегло? Какви са им приходите за да станат 300 кила? Какво работят? Какво са дали на Човечеството освен мръсотии в последно време?
У нас бедняците линейките ги изхвърлят насред улиците.
А никой не се запитва като зяпа мръснишката тиелси от къде и кой плаща за постоянните операции по орязване на излишни сланини от дебелаците в САЩ?
Това ли е бъдещето, което ни налагат янките?
Някои да дебелеят без капка труд и после без една стотинка от тях, да им режат кожи и сланини?
Нали няма безплатен обяд? Нали само сиренцето в капана било безплатно? Тогава? На чий гръб живеят кърлежите на света? Не се ли изхранват с пробутване на никому ненужни тенекии тип 'изтребители' F както на нас? Щото за чий купуваме ефки а пращаме миговете си все пак на ремонт в Беларус?

Публикувана: 01.09.2019 19:20:14 в рубриката Новините днес

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com