Покрай конгреса на бандитите

Интересно. Бандитите на власт у бандитистан нещо се самозатварят. Нещо като "свърши се с изкуството за Народа. Вече има само изкуство за 'разбиращите'".
В Русия открито путинската партия я наричат 'партия на крадците и мошениците'. Нашите, ако имахме Народ не знам как биха я нарекли. Според например проф. Вучков са си даже престъпници.
По случай конгреса на тукашната партия на крадците реших да преведа едно цяло руско есе за днешната власт.
Заглавието е много говорящо: Апология воровства. «Воры вора погоняют, Воры вора в суд ведут, Воры вора обвиняют, Воры вору срок дадут».
Преведено това заглавие би звучало на български като: Крадци крадците гонят (справка оня дето бил шофьор на мафията и дето сега ни е МВР-министър), крадци крадците на съд дават (справка делата около КТБ). Крадци крадците обвиняват (справка случаи тип Банев) и крадци на крадците присъди дават (справка да речем очите, баретата и т.н.).
Ще превевеждам избирателно, но ще дам линк за който иска текста на цялата статия за да се убеди, че не е моя идеята за крадците на власт.
И така в началото авторката казва: 
Да се открадне може всичко. И патриотизмът (справка ДС ВМРО) и православието (справка калимявките в мерцедеси) и държавността (спекулации с 'дълга', 'имигрантите' и т.н.).
Авторът продължава: Крадат всичко! И това което не се пази и това което уж се пази и това, което лети и това което е храна и това, което е под земята.
Крадат бюджети на райони, крадат асфалт, крадат водата ни, земята ни, реките ни, крайбрежието ни.
... Пари откраднати от болните, от пенсионерите, от 'лузерите' както ни наричат там в т.нар. ни уж народно и уж събрание.
Апологията на кражбите процъфтява. Цели индустрии работят за идейното 'облагородяване' на кражбите. СЕМове, ПиАр агенции, битивита, новитв, блогове, тролове... 
А химическото чистене чисти ли да чисти. Като се почне от компирите (изчистиха да речем цвък цвък), да се мине през съда (изчисти да речем мафиански перфектно) и да не се забравя и цацаратурата им. Естествено за чистенето се плаща. 
И навсякъде постоянно растяща камара от словесен боклук, демагогия и лъжи.
Крадците са не само министри. Крадците са преди това големи 'работодатели'. Ако ти не споделяш тяхната идея за тяхното право да крадат безнаказано - ти си обречен на нищета (аз единствен преведох тук изповедта на Дерипаска как се унищожават либерално неудобните днес). На тях морални устои не им трябват. Ако ти не си се вписал като част от системата на крадците поне на ниво обслужване - ти си излишен неудачник. Без качествата на крадец ти си инвалид. Ти ставаш вечна жертва.  
Крадците у нас се делят на крадци-патриоти, крадци-БСП, крадци-полицаи и т.н. бивши ДС-доносници. (Някой ще запита за 'честните' 'частници'? Отговарям: това вече е минало. Справка Мишо Бирата, Бони Месаря, Цоцорков, Банев и т.н. и т.н. все велики 'бизнесмени' от епохата на хайдутизацията).
Между тях - крадците, върви и конкуренция по две главни направления:
Кой повече ще открадне.
Кой по-добре ще обясни на 'не сме народ а мърша' колко магистрали е 'ремонтирал'.
При това се краде не само от асфалта. Крадат и в т.нар. БАН и в т.нар. ВУЗове, и в телевизиите и в църквите и в училищата. Крадат и в парламента и в роящите се спецслужби... 
Вече има много клубове на крадците, църкви на крадците, удоволствия за крадците... 
Комунизмът победи за крадците само. Няма ден без нещо голямо Българско да не бъде откраднато.
Хубаво е че руската статия завършва с: ограбление  страны и народа   не имеет срока  давности. 
Но аз не вярвам вече, че това важи за 'не сме народ а мърша'.
Накрая за желаещите пълния руски текст: автор Лидия Съйчева
линк
https://www.mk.ru/social/2017/10/22/zhertvy-vlastnogo-safari-pochemu-v-rossii-procvetaet-apologiya-vorovstva.html
А през това време в Китай нещата вървят! Китай се развива! 
Основно заради две причини:
1. Китай не се срамува, за разлика от Путин, от Сталин и открито заявява, че е поел сталинската линия на развитие.
2. Щом идеологията на Китай днес е сталинизма, близко до ума е че там приватизация е мръсна дума.
Не просто мръсна дума. Там си върнаха основните хайдутизирани предприятия и изпоразстреляха разни бандюги, грабещи народа си.
Наскоро завърши огромен съдебен процес там.
В резултат на страната (на Китай, не на България) са върнати колосална цифра откраднати пари. Съдът е лишил от имущество 4082 едри акционера. Тези които са се оказали в чужбина от осъдените ги чака освен конфискацията и вердикта на китайските власти: Или да върнат всички пари от чужбина или разстрел за членовете на семействата им в Китай. В резултат само на този ход в Китай са върнати 45 трилиона юани. За да схванете каква сума е това, руснаците твърдят, че с тия пари цяла Русия може да не работи и да живее 10 години!
 Осъдени са на до живот и над 6 000 чиновника за съдействия в приватизацията. Други 15 000 чиновника са получили различни срокове затвор. В това число и от т.нар. спецслужби и прокуратура.
Председателят Си по този случай е дал интервю и е заявил: Китайският народ ясно даде да се разбере какво мисли за приватизацията. А съдията го е допълнил: Двадесет години назад политици-предатели допуснаха престъпна приватизация. Сега те са осъдени заедно с купувачите.
Приватизацията вече и по Конституцията на Китай е забранена!
А у нас? Преди 30 години предатели-политици? И вече 30 години все предатели-политици?
Защо ще мрем и няма да се развиваме? Ами аз превеждам руски превод на информацията от Китай. Китайски не знам. А руският преводач накрая завършва:
Путин на такое никогда не пойдёт!!! Поэтому Россию будут грабить и дальше...
А България?
ето линк към пълния текст на информацията и за Китай:
В Китае отменили "приватизацию". Вынесены расстрельные приговоры
https://cont.ws/@Xopc/1378859
Публикувана: 10.07.2019 13:07:36 в рубриката Новините днес

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com