Защо Южна Америка била останала без ток?

В-к 'Сега', явно не знаейки география, излезе с такова заглавие.
Но иначе там, във вестника, редакторите са печени и не са отминали събитието, знаейки може би, за какво става дума. Само изпълнението им се е оказало лошо. Защото са поръчали на някоя държачка на микрофон с къса поличка и тя естествено толкова може.
Или?
Или и в-к 'Сега' манипулира?
Понеже нито Аржентина е САЩ нито да речем Парагвай Русия, мисля че въпросът с манипулациите Южна Америка отпада. Няма пряк интерес. Остава простотията на 'журналистките' у нас. И понеже тя, простотията на журналистките у нас е повсеместна, затова приключвам и този въпрос.
Сега моята хипотеза.
Позволявам си да давам и аз хипотеза, защото съм ел. инженер и защото знам за единствения случай на разпадане на национална енергосистема до сега в света в последно време. Естествено у нас.
И така защо изведнъж Тодор Живков навремето започна да тачи Никола Тодориев?
Ами през 70-те на миналия век единствено у нас стигнахме до разпадане на национална електромрежа.
Първо ще разкажа как фактически стана това, за да се усетите какво е станало в Аржентина.
На времето гръмна ТЕЦ 'Република' в пернишко у нас. Турбината беше хвръкнала чак през тавана и парчета имаше на 300 метра наоколо. Естествено, като изпадне внезапно цял генератор, системите за сигурност започват да пищят, че не достига ток. Ток по това време в България имаше бол. Но има един проблем. Казва се човек. Когато се претовари един траф той почва да ръмжи. Да бучи. Колкото по-голям траф толкова по страшни звуци. А ако знаете как пък трещят автоматичните изключватели на 400 кВ!? Поради налягането почти като оръдие гърмят. Така че, ако не си подготвен, наистина има от какво да се уплашиш.
Ииии, в най-близката ТЕЦ до ТЕЦ 'Република' - 'Бобов дол' инженерите се уплашили, че изведнъж и забучали трафовете. Те не знаели за аврията в близката 'Република'. И без много да питат, уплашени откачат и 'Бобов дол' от системата. А това е вече сериозен и до днес източник на ток. Тогава аналогично започват да бучат и ръмжат трансформаторите по връзката на България в Украйна с енергосистема 'Мир' на бившия соцблок. И нервите и на украинците не издържали и незнаейки за чий изведнъж всичко бучи и се тресе откачат България от енергосистема 'Мир'. Остава ни АЕЦ-а. Да, по това време мощности у АЕЦ-а ни в излишък. Но поне за онова време е бил подключен към националната енергосистема по слаби далекопроводи. Т.е. там пък не издържали вече огромното претоварване кабелите. И сработва пък защитата на 400-киловолтовия далекопровод. И... край! България с купища централи и то изправни и работещи остава без ток. Още по-лошо! Разпада се националната ни енергосистема. Нещо невиждано и нечувано до тогава по света.
Защото надали си представяте какво означава обратно съгласуване на мощности, далекопроводи, нива на защити и т.н.
Тогава в България бяха дошли да се учат какво не трябва да правят и западни топ-специалисти.
Та, сега в Аржентина и Парагвай (не е цяла Южна Америка) имам чувството че някой нещо тества.
Първо фактите за там:
Според министъра на енергетиката Лопетеги системата им се изключила автоматично, като е регистрирала голям проблем в напрежението. 'Категорично не е имало човешка намеса' твърди не кой да е, а министърът.
Но според анализ на 'Дойче веле' (вижте каква артилерия се вклюва в анализите), температурите в неделята не са били високи и мрежата е разполагала с поне 20% резерви.
И продължава хипотезата на 'чичо Данчо'.
Аз вече писах, че се чака голям катаклизтъм всеки момент на територията на САЩ. Световен катаклизъм! Е може и утре може и след 10 максимум 20 години според учените.
Писах и какво е моето обяснение на купищата празни у нас хотели и хилядите къщи за 'гости' у нас финансирани по европрограми. Писах и за абсолютно празните китайски градове в Китай.
Т.е. тъмните сили си готвят накъде да бягат. Естествено само който може да си плати за живота ще избяга.
Срещу някакво уж заплащане де. Уж, защото в последно време ФРС на САЩ печата долари просто без всякаква връзка с икономиката.
И според последни изследвания и Аржентина се оказа безопасно за след катаклизма място. Както Сибир, Китай и част само от Северна България.
И затова изведнъж потекоха купища американски долари и за Аржентина след като (както и ние у нас с уж инфлацията през 1996) и там минаха през прочистване на кой може да получи доларите и на кой да му се отнемат. Т.е. след като и там и стъкнаха 'финансова криза'.
Затова, както у нас още се чудят ще го бъде ли нашият АЕЦ след катаклизма и дали е достатъчно добре проектирана площадката за АЕЦ-Белене, така пък в Аржентина се убедиха вече, че ще е безопасно за оцеляване и изведнъж започнаха да строят огромна АЕЦ и куп селища от 'затворен тип'.
Явно за след катаклизма нищо друго освен ядрената енергия няма да осигури оцеляване на Човечеството.
Нещата изглежда са 'В навечерието' вече. И тъмните сили явно го знаят добре. 
Пу-пу! Ама няма друго обяснение освен тестване на енергосистемата на Аржентина за бъдещите катаклизми. Който трябва където трябва е мерил и симулирал. Естествено без знанието на разни там аржентински министри на енергетиката им.
Защото уж всичко тръгнало от там, че представете си имало продължителни валежи (внимателно следете термините) и крайбрежни бури около ел.централта 'Салто Гранде'. Местни медии били написали, че часове преди да започне Голямата авраия между някакви язовири там е имало някаква авария.
Пак да повторя: продължителни валежи (такова ще е положението след като гръмне Йелоустоун), крайбрежни бури (такова ще е положението ако някой някак предизвика цунами вкл. и разлома 'Сан Андреас'). Преливане или скъсване на язовири е също част от картинката на апокалипсиса.
Т.е. всичко вече е тествано наведнъж според мен. Бъдете сигурни че са следяли и как реагират масите на тъмнината, на липсата на телефони, телевизия и даже светофари.
А щом е тествано вече, значи за съжаление лошото предстои.
Пак да повторя: пу-пу дано не съм прав. Дано неясно защо е станала 'авария' само. Но 50 милиона си останаха неясно защо без ток и това е факт. 
Защо написах тази статия? Не, пак да почетвъртя не съм луд. Следя разни информации и то публични както виждате.
И ви информирам и за друга новина от по същото време.
Ето изданието на 'Сънди Експрес' какво написа:
Yellowstone volcano: Why are THOUSANDS of animals leaving the active supervolcano?
THOUSANDS of Yellowstone-native species are migrating away from the active supervolcano, scientists have spectacularly announced.
By SEBASTIAN KETTLEY
PUBLISHED: 00:16, Tue, Jun 18, 2019 | UPDATED: 09:06, Tue, Jun 18, 2019
Та англичаните се питат за чий изведнъж хиляди животни са започнали да бягат от територията на Йелоустоун? Е, за успокоение, това вече се е случвало и без да избухне вулканът. Дай Боже и сега да е така. Но аз свързвам двете новини. И не се питам защо тъмните сили са стигнали до краш-тестове на национални енергосистеми? Те панически мислят за своето оцеляване. Не за народите си.

Публикувана: 19.06.2019 07:41:28 в рубриката Новините днес

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com