Всички под ножа!

Докато у нас някои си подават оставките и се измъкват по терлички (естествено с награбеното от нас), вижте защо една Беларус стана ценна и за САЩ и се държи като равен партньор и с Русия и я ухажва и Китай. 
Просто батька Лукашенко определено не е Путин да работи за разни олигарси, да не говорим за нашите цвъкчета и тикви.
Той, Лукашенко, явно се грижи държавата му да се развива, а не да се упражнява в геноцид над населението си, както у нас.
С какво гърми в момента рускоезичната Мрежа и защо няма у нас да научите за случая? Ами всички свестни руснаци тикат на Путин последното уволнение на губернатора на Могилевска област в Беларус. Иначе не че и Путин не уволнява чат-пат губернатори, ноо, вижте как става това в Беларус.
Ето подробностите и моят превод:
На батька Лукашенко някой му изпратил покана да посети някаква кравеферма в Могильовска област. Ама явно този някой не е бил точно местният на властта феодал както става с 'посещенията' на цвъкито у нас.
Защото отива батька Лукашенко у фермата и сами можете да видите на видеото какво видял.
Ама по-интересно е какво казва и как го казва в очите. Без 'ама аз казах' или разните други словесни салтоморталета стил тиквата или стил агент иван на ДС у нас. 
Просто и ясно и в очите. Вероятно така е действал и Сталин.
И така, Лукашенко пита министъра на селското стопанство на Беларус: вие за какво ме доведоведохте тук? За да видя този концлагер? Та те са болни! И никой не се грижи за тях! (Става дума за кравите де). Губернаторът смънква че ще разследва. Лукашенко му отговаря: Ти си го назначил за управител на холдинга сега ти ще го разследваш? Ти какво искаш сега? Да викна службите си още сега и веднага още тук да ти сложат белезниците ли? 
А когато си тръгва вече, Лукашенко дава и последните си разпореждания пак пред камерите и без театралничения стил тиквата.
Първо, изисква той, да му се даде пълен списък на всички местни управници, които одма са надошли да видят какво става.
Второ: заповед за уволнение на губернатора да стояла на бюрото му като се върне (и наистина го е уволнил без да го крие).
Трето, явно му е познат губернатора, затова Лукашенко публично се обръща към него и му казва че ще си понесе всичко по закона и към него (Лукашенко) няма защо вече бившият губернатор да търси начин да се среща повече.
И накрая завършва с много острото: Всички под ножа!
И се обръща към сътрудниците си да се потърси нов губернатор, но казва Лукашенко: 'засега ще преживеем и без заместник-губернатор'. Т.е. засега вицета да няма.
Както виждате - огромна разлика там и разпищолилите се у нас пълчища чиновници и полицайчета на тиквата и чадъра на тиквата над тях.
Но за мен винаги са били интересни и коментарите под публикуваните видеоматериали.
Ето друг гражданин на Беларус какво е написал:
Белорусский Зубр 2 days ago (edited)
Приехал бы он в наш колхоз,так наверное вообще расстрелял бы их к чертям.Бардак еще хуже чем здесь,все разваливается,на сараи эти смотреть страшно,в 100 раз хуже чем на видео.
Да преведа: Ако дойде в нашият колхоз сигурно ще ги разстреля по дяволите. Бардакът е още по зле от този на видеото. Всичко се руши, към покрива е страшно да погледнеш. Сто пъти е по-лошо.
Абе аз бих добавил, че едва ли е по-лошо от България под тиквенско. Защото у нас даже вече си унищожихме и селата, камо ли кравефермите. Минете по селата ни за да видите на колко къщи вече изобщо им няма покривите. 
За разбиращите руски език ето линк в тубата с оригиналното видео:

Публикувана: 29.03.2019 08:44:33 в рубриката Новините днес

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com