Да поговорим не за тиквата

С тиквата всичко е ясно. Краде толкова колкото му даваме. Че и повече даже. Сиреч до просяшка тояга. Вероятно е прав Бареков да твърди, че след тиквата съдилищата и конфискациите на имущества на Грабителите ще траят по-дълго от след 10.11.89г. Стига да стигнем до след тиквата. Защото си се знаем, че сме 'не сме народ а мърша' и че янките (Рубин конкретно) изповядват, че може да е мръсник ама щом е техен мръсник...
Затова няма смисъл. 
Няма смисъл и да подскачаме и на тема ама Тръмп, ама обяви извънредно положение.
Ето че вече имаме подаден съдебен иск срещу това положение. Така че всичко е все още лаф-политика.
По-важното е, ако мен питате, един туит (постинг, сиреч писание) на Тръмп по повод Калифорния.
Той изрично казва: 'Върнете парите зелени дяволи!'. Ето това е вече интересно, защото първо Тръмп скача открито на Калифорния, която иска да се отделя и второ Тръмп скача открито срещу т.нар. зелени проекти. Буквално думите му за профуканите или поделени милиарди долари са 'green disaster'. Т.е. зелена катастрофа! Ясно ли е какво ни сътвориха и у нас 'перковците' и 'фотоволтаиците'? Да повторя: Зелена катастрофа!.  Само че у нас няма кой да им каже върнете ни парите курумбашевци и 'агнешки главички'.
Явно е, че времето на краденето на пари през т.нар. 'зелена' енергетика приключва.
Но да си дойдем на думата за по-важната, според мен днес държава - Италия.
Аз може би пръв, ако не пръв поне много отдавна, (има дата вижда се кога съм писал), писах че фашизмът се е зародил в Италия. И то такъв фашизъм, който наистина е преодолял кризата и е помогнал на обикновените хора тогава и то без особени ексцесии. Правете разлика между италианският фашизъм и националсоциализма с кристалните му нощи и концлагери.
Сега вече е ясно, че иде по-дълбока и от тогава криза.
Изглежда, че и Италия пак се готви да експериментира и ражда нови решения.
Става дума не за заяжданията на Италия с Франция или с Брюкселските крадци.
Става дума за това, че Салвини (италианският вицепремиер) пръв открито и ясно посочи кой е виновен и посочи какво трябва да се прави.
Салвини каза, че Централната банка на Италия трябва да се изчисти. Не просто да се сменят един-двама, каза той, а да се изцяло изчисти. При това призова, че крадците виновни за загубите на италианските спестители трябва за дълго да постоят в затвора. "end up in prison for a long time" са точните на английски думи на Салвини.
В резултат одма почна и война кой да оглави италианската БНБ ама това са вече подробности. Важното е, че някой вече каза кой ни обира.
Между другото, има хипотеза, че Салвини говори и върши всичко това за да надмогне движението 'пет звезди', за което пак аз май пръв писах, че трябва да се следи и ето че точно това движение дойде на власт. Хипотезата е че точно Салвини може да е новият Дуче след едни следващи 'предсрочни' избори. Т.е. може и да отидат банкстерите на Италия в затвора.
Така че нашите доносници на ДС назначени за капиталисти, като онова леке брат василев например, може и да искат да ни дооберат с подставени 'леви' 'проекти' тип орешарски въвеждайки и еврото. Но е ясно, че евроколхозът изобщо вече не е евроколхоз. Защото след това си остро изказване Салвини знаете ли къде отиде? Ами на посещение в Полша. Нали знаете кой пръв скочи на соцКолхоза навремето? 'Солидарност' май и беше името. Остава да гадаем какво са се разбрали поляци и италианци, но едва ли е в полза на сговора Франция-Германия.
Бе Евроколхоз ли бе да го опишеш... опишеш ли го ще мирише ако перифразирам Вапцаров.
Остава да видим коя членка ще е първа: Италия, Унгария или Полша?
--------------------------------------------
ПП
След като проектът ми 55+ релакс на село се оказа интересен за читателите ми, аз сега вече на 60 стартирах нов свой проект '60 и годишните' на адрес 
 http://nad60.from-bulgaria.eu/index.php/bg/
Там също съм добавил вече цели две свои статии. Ако смятате за интересно - прочетете ги. Най-лесно се намират от модула доло 'Последно добавени'

Публикувана: 18.02.2019 07:53:34 в рубриката Новините днес

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com