Прощаването със славянката

Първо да обясня защо няма смисъл да пиша за ситуацията у нас:
Защото у нас т.нар. степен на пасионарност е безнадеждна. У нас останаха само пенсионери, безброй чиновнички по всякакви герберастки агенции и огроомно количество престъпни полицайчета. Е? при тази ситуация на кого и за какво да пишеш?
То е все едно да обясняваш на самолетния ни генерал, завършил школите на НАТО, че в днешната ни геополитическа ситуация не ни трябват самолети, които ха са излетели, ха трябва да завиват обратно, защото вече ще са над чужда територия, а ни трябват ракети. 
Ракети, каквито имахме, но престъпникът-свинар наряза. Трябват ни и модерни системи за залпов огън тип старичките ГРАДове. Изобщо, трябва ни нещо, с което ефективно да си защитаваме земята на Аспаруха. Дано не са унищожили и старичките 155мм самоходни мести и карамфили, които можеха още тогава да стрелят и с ядрени снаряди.
Да, ама и да го пиша и даже и да ме разберат някои по-стари генерали - няма армия. То си трябват обучени артилеристи. Артилерията, независимо самоходна, залпова или ракетна си е математика. А ние нямаме изоообщо Мъже!
Е, надявам се разбрахте защо няма смисъл да пиша за у нас. 
Някой ще рече, ами като не е темата геополитика да си дъвчем т.нар. политика на цвък и цацаратурата. 
И за чий? Та то е очевадно че вече са се договорили доносниците на ДС, назначени за капиталисти, как да ни изработят на т.нар. 'избори'. Така че уж този път пак БСП, ама като онова БСП на Орешарски от СДС и МВФ, т.е. БСП ама с ГРОБ. Които вече да ни дооберат, въвеждайки и еврото в момента в който евроколхоза се разпада. 
Затова няма смисъл и темите на битивитата да дъвчем.
Ердоган засега е зает с кюрдите.
Но Русия макар и да не прави нищо за Прибалтика и за своите си в другите бивши съветски републики, като Украйна, Казахстан, Узбекистан и т.н., упорито провежда някакви политики на Балканите.
Вече е почти ясно, че както навремето Тито ги изработи и зави на Запад, така и днешните сърби пак се надяват да цицат от два стола. Китайците тихо но настойчиво настъпват от юг, но и те заобикаляйки България. И Путин няма как да не се сети пак за опълченците на Шипка.
Той вече се е сетил, но не знам защо паак през ауспуха. Нали знаете оня виц дето един гинеколог си оправял двигателя на колата и го оправил най-накрая, но един монтьор го гледал, гледал и накрая казал: абе евалла майстор си ама защо все само през ауспуха го бърникаше този мотор? Та и Путин с България: все през ауспуха. След като путинските историчари ни обясниха, че Кирил и Методи са македонци, започна масирана кампания за обезличаване на българската история. Аз писах тук как стигнаха до там, че и победата на Калоян над византийците описаха все едно че руснаците са побеждавали Запада още тогава.
Днес, новата вълна е да доказват, че прабългари е нямало. И въпреки, че от нашата история знаем, че българските царе са пуснали у нас бягащите от степите кумани и че постепенно сме ги претопили, изведнъж руснаците намериха куманска държава по териториите на днешна Източна (за нас) Украйна и Молдова. Това прабългари за руснаците вече не било име на едни племена ами било идело от 'пра' 'балх', което значело само обединени. Аз също съм твърдял и твърдя, че няма как да нямаме и от кръвта на хазарите с които сме граничели, но руснаците вече твърдят че това хазари, прабългари, руснаци било само съседстващи си, но еднакви по генезис племена.
Защо пиша по тази тема днес?
Ами вчера, 3 февруари е годишнина от рождението на Агапкин - авторът на популярния марш 'Прощаване със славянката'. И въпреки че навсякъде ясно се вижда на обложката на първото издание на марша, че е писан за нас - за българите от времето на Балканската война, днес и това се изопачава. 
Да, на руското издание на марша от 1915г. ясно си пише, че е вдъхновен от събитията на Балканите. И Агапкин не го е криел.
Но днес изведнъж за руските историчари няма вече Агапкин. Маршът бил написан от един евреин Яков и че това със славянката нямало нищо общо със славяните, ами било заради някаква рекичка край Симферопол с име Славянка. Че даже имат нахалството да твърдят и че нотите му били на база някакви хасидски напеви.
Че Путин иска явно да си направи 'Прощание славянки' главен марш на вярната си гвардия от пазачи на олигарсите е ясно. Но защо с мръсотии? Та никой не отрича, че Агапкин е руснак. За чий трябват салтоморталета, само и само да не става дума за България?
Малко българи знаят, че маршът е популярен не само у нас. Представете си, но и поляците са се били с този марш на уста. 
Rozszumialy sie brzozy placzace е името на марша, който е бил даже химн на полската Армия Крайова. Но явно, понеже армия Крайова, за разлика от просъветската армия Людова е била проанглийска съпротива срещу немците и затова и срещу Rozszumialy sie brzozy placzace (Зашумели са плачещите върби) също се налага затъмнение. Руската цензура днес пак е по-жестока от нашата. Ако дадете на тубата "Расшумелись плакучие ивы" ще видите, че няма нииищоо. Излиза само едно заглавие, но като кликнеш на него, тубата не ти дава да го гледаш. И от всичките популярни текстве на прощаването със славянката също всичко изчезна и остана само последния текст от времето на Путин. Това на Лазарев, това на белогвардейците... няма!
И за да не се загуби най-славянският, според мен текст, аз реших да го публикувам тук

Прощание славянки

Развевается знамя державное,
Гром над строем гремит полковой.
Тает в дымке колонн колыхание,
Ждёт поутру решительный бой.

Мать, сестра и жена иль любимая,
В сердце чутком тревогу таят.
Марширует полями родимыми
Полк туда, где алеет закат.

Прощай, сын и брат,
Отчизны солдат.
Суров будет бой.
Пройди его, вернись домой.

Раскалена броня,
Вздымается к небу земля.
Вперёд, пехота! За ротой рота,
Судьбу солдатскую кляня.

Молят Господа губы безмолвные:
«Пусть живыми вернутся домой,
Пусть им жребий падёт в дверь знакомую
Постучаться вечерней порой».

Вы свободу поруганной Родины
Дорогой оплатили ценой.
Лихолетия путь, вами пройденный,
Окропили кровавой росой.

Прощай, муж и брат,
Безвестный солдат.
Суров будет бой.
Не все из вас придут домой.

Придёт побед весна,
Станет мирно трудиться страна…
Последней платой за то солдатом
Жизнь беззаветно отдана.

Ночь зарёю сменяется алою,
Верой полон, Славянка, твой взгляд.
К вам шагают солдаты усталые
Из краёв, где темнеет закат.

День за днём жизнь свою молодую
Не щадили в атаках лихих.
Память Русь сохранит вековую
О безвестных героях своих.

Прощай, сын и брат,
Отчизны солдат.
Жестоким был бой,
Не все из вас пришли домой.

Среди берёз гранит
Честь воинов павших хранит.
Солдат суровый на поле боя
В шинели каменной стоит. 
Публикувана: 04.02.2019 09:44:20 в рубриката Новините днес

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com