Грабежът

Днес в България? Нищо ново. Лихвите по кредитите растяли, т.е. банкстерите на Хампарцумян ни дообирали, Ангел Семерджиев също. Там пък с цели 35% скачала топлата вода. А бедните продължавали да се самообесват по графика на МВФ & СБ. (Вчера някакво семейство се хванали за ръчички и хоп - изпълнили препоръките на МВФ и Симеон Дянков). Става ясно и защо обедняваме. И то става ясно от писанията на новите шестаци - ония от новото шесто - Отвореното им общество. Става ясно и защо бил нападнат оня с картините - заради злобната отмъстителност на ченгесарите в ченгесарското ни управление. Бил намекнал, че ченгетата укривали информация за крадени картини. И ...ченгетата го закопчали за тролея. Но то всичко това е картинката на демокрацията на посланик Уорлик и посланик Уилямс.  
Затова днес направо минавам на собствените си новини.

Собств. инф.: Под заглавие "залезът на Европа: продавайте всичко", Дмитрий Балковски е направил интересен анализ за Банкир.ру. В него се казва, че към средата на догодина ще гръмне окончателно икономиката на САЩ. Но аз не за САЩ. Аз искам да покажа една графика на Симеон Дянков:
За неразбралите - синята линия, водеща нагоре е заетостта сред чиновниците. Жълтата, вървяща надолу са заетите в сектора на търговията на дребно, т.е. в дребния и среден бизнес. Коментарът на автора е, че не му се струва, че точно тези тенденции ще доведат до процъфтяване на нацията. А у нас СИмеон Дянков прави точно същото - отпуска дефицит за да храни послушковците на държавна заплатка и души нас - повярвалите, че капитализма се крепи на частната собственост. Накрая статията завършва с тази карикатура.


Собств. инф.: На 10 май в предаване на живо по  CNBC Джеймс Рикардс каза: "Погледнете на войната на Сорос с англиския фунт през 1992г. Средствата на английската банка бяха ограничени. Сорос продаваше паунди и купуваше долари, а банката купуваше паунди за долари, за да защити курса. За да излезе Сорос победител, му трябваше да продаде повече, отколкото те могат да купят. Но за това му трябваха реални пари. Днес, за да придобиете дадена държава не ви трябват реални пари. Достатъчни са ви синтетични финансови инструменти и игра на падане на курса на еврото или CDS(кредитни суапове). Трилионно-доларов фонд ли казвате? Инвестиционната банка Голдман Сакс може да създаде контракти за понижаване на еврото за цели 10 трилиона. Нейните възможности превишават всичко, което могат да направят правителствата. Работата е такава, че Голдман Сакс може да създава позиции за продажба на евро по-бързо, отколкото Европа може да печата евро". Край на цитата. Кой е Джеймс Рикардс? Ами заемал е в миналото високи постове и в Ситибанк и в RBS Greenwich Capital Markets, а днес е директор на Omnis Inc. А основателите на тази Omnis Inc. са били все големи клечки в американското разузнаване. Нататък оставям без коментар. Финансова война е. 


Собств. инф. : Напрежението между Израел и Турция расте. Пред турското посолство в Израел е била организирана демонстрация от към 500 души, които са крещяли "Туркия ха-зона" (Турция е проститутка). Много е интересно на кого смятат евреите, че се е продала Турция. Едва ли 70 милионна държава ще се счита, че проституира с няма и милион палестинска автономия. 


Собств. инф.: Някои аналитици считат, че историята с 'флотилията' с хуманитарна помощ е била провокация, организирана от турските спецслужби. И че провокацията е успяла. Турция отзова посланика си в Израел. И заплаши да изпрати военен флот към ивицата Газа. Но и Гърция спря планирани учения с ЦАХАЛ. Сега под натиск е Египет. "Никой не трябва да мисли, че ние спокойно ще се отнесем към тези събития" е казал Ердоган по време на посещението си в Чили, където го е застигнала вестта за атаката на израелски командоси срещу турски кораб в международни води (по същество това правят и сомалийските пирати). 

Публикувана: 01.06.2010 10:39:17 в рубриката Новините днес

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com