Само от мен за конференцията на бившите разузнавачи

Забелязвам, че от известно време шестаците от новото Шесто управление на Държавна сигурност (Отворено общество) са притеснени за бъдещето си. Подозирам, че и те ясно са забелязали Народния съд на хоризонта. И отчаяно се опитват да набият канчето на директора на Световната банка да спре с простотиите си. Ето и вчера. Независимо, че днес всички мазни медии без изключение се опитват да изопачат какво казват новите шестаци, все пак истината е една. Шестаците казват на Симеон Дянков, че "Близо 2/3 от българите се чувстват засегнати от кризата и определят положението в страната като непоносимо, показва проучване на "Отворено общество" от март". Цитатът майоре Колев е от "24 часа". А защо си трябва Народен съд майоре Колев го казват пак в същото изследване: "През последните 3 г. България попаднала в топ три на станите в Европа с най-сериозно разслоение между бедни и богати, заяви Боян Захариев".

А фактите? Ето ги фактите: "Проблемните кредити са нараснали с 424 млн. лв. само за един месец, сочи статистиката на БНБ. Тези заеми растяха средно с около 300 млн. лв. месечно през последната година". "Сега". (Скок 30% - чД). "290 000 на съд за неплатен GSM ...Неплатените сметки само в София са за 100 млн. лв". "24 часа". А през това време Банева? Яхтите? Джиповете? Народен съд?

В сравнение с есента на м.г. хората, които смятат, че кабинетът "Борисов" води страната към по-лошо, са се увеличили двойно - от 15 на 32%. допълват шестаците. А аз, посланик Уорлик, бих допълнил: "независимо дали ЦРУ крепи Генерала или не". Положението наистина е отчайващо. Щом се стигне до ЦРУ да крепи някого на власт - там наистина е вече станало отчайващо. И обикновено, след подкрепата на ЦРУ за някой режим, следват винаги народни вълнения, репресии, терор и бедност. Винаги! Там, откъдето е минало ЦРУ трева не никне! Апропо, тенденцията е видяна и от авторитетния британски Економист. Вижте какво пише в БГНес: ""Икономист": В България се заражда страх от полицейска държава". Абе какво се заражда? ЦРУ е вече тука да крепи режима. Така се хвалят днес повечето мазни медии - ЦРУ подкрепи Бойко. А "Тайм" пък питал как да изчистим България. Вие ли ще чистите България!? Вие!? Дето ни натресохте чрез посланика си изгонената даже и от Боливия софийска вода!? С 60 000 лева месечна заплата? Вие, които обявихте далавераджиите от Икуест с боклука за стратегически инвеститори? Яааа си ....

Днес Иван Бакалов ръмжи на Веселина Томова, че го крадяла. (e-vestnik.bg срещу afera.bg). Вярно е, че Томова е препечатала статията на Е-вестник "Как Цветелина Бориславова стана толкова богата". (В статията се говори как съдружничката на основателя на СИК с прякор Пашата е дъщеря на човек от Първо Главно на ДС). Но пък и статията на Е-вестник бъка с цитати от "Дума". И, г-н Бакалов, да Ви светна: Когато една статия е вече публикувана в публична медия, и когато друга медия я цитира като източник - не е кражба. Въпросът става чисто и просто спор между две страни по смисъла на Търговския закон. Аз прегледах текста Ви г-н Бакалов "За авторските права в сайта". Там пише: "Снимки и текстове на e-vestnik могат да се публикуват в Интернет сайтове с некомерсиална цел - блогове и др. - под условията на СС (Creative Commons - Криейтив Комънс - виж условията тук). Задължително е изданието да е с некомерсиална цел и да няма реклами. Задължително е да се цитира авторът и e-vestnik. Задължително е да не се преработва, редактира или променя съдържанието". Е, г-н Бакалов? Не съм защитник на Томова, но първо трябва да докажете, че тя е комерсиална медия. Недейте г-н Бакалов да наливате бензин в огъня. Няма смисъл качулките да хукват и да затварят един сайт по искане на друг сайт. Те само това и чакат. Това не е като да се правиш на ударен за циганските мародери. Гледайте си Винпромите г-н Бакалов. Пуснали сте добра статия - защо да не Ви популяризират доброто? Че мен тълпа от вас - изкарващите си с журналистика хляба, ме чете и после си пише статийките на база прочетеното в собствените ми новини. Да викам Явор Колев ли? Боже опази! И без това не останаха независими медии у нас. 

Собств. инф.: Вчера бях на едно публично мероприятие. Имаше представители на някои медии. А камера с логото на БНТ заснимаше прецизно всяко лице. Нооо... снощи ни дума ни вопъл ни стон. И днес никъде не видях информация за случилото се. Явно заснемането е било за органите? Аз пък лично не виждам нищо лошо в случилото се. Даже го смятам за положително. Затова и ви информирам. 
Вчера се състоя научна конференция по повод годишнината от създаването на българското научно-техническо разузнаване. Което по заповед от САЩ беше унищожено от нашите подлоги. Присъстваха доста дядковци с побелели коси, прегърбени и ходещи с бастунчета. Бяха, естествено, и бивши генерали като Тодор Бояджиев и полковници и дипломати. Все бивши. Говореха за нанотехнологии, но повечето явно и не знаят, че мобилните им телефони имат профили. И сред готовите профили е и т.нар. "в среща съм". Но хайде да не издребнявам. Интересното беше, че повечето доклади бяха насочени към фирменото разузнаване. Но аз представители на фирми не видях. Поне не видях хора като Асен Койнов от "Инсист". Или Юлиан Генов поне от "Прософт". В общи линии, интересни бяха само докладите на д-р Боян Чуков и на д-р Илия Илиев. 
По-интересното се случи накрая - в дискусиите. Тогава г-н Йончев (проф. Димитър Йончев) обясни как 20 години вече трупаме некадърност. А когато една работа се върши от некадърници, тя и да е простичка - става мнооого сложна, продължи проф. Йончев. (В общи линии това, което и аз отдавна ви дрънкам за некадърниците ченгесари). А г-н Илиев обясни какво е цензура у нас. И колко статии е дал за публикуване и как никой не му ги публикува а ги късат разните агенти Бор (Тошо Тошев), Карак (Радосвет Радев) и т.н. (Това за агентите го доизяснявам аз, д-р Илиев само каза че не го публикуват и му късат статиите). Изобщо дискусията се оживи и правилно беше поставен въпросът какво ново българско НТР? Кой ще му възлага поръчките като няма български бизнес? Тук и аз държа да спомена пак Божидар Данев и защо трябва да бъде изправен пред Народен съд. Все пак добре е, че проф. Йончев подсети. "Те и наши колеги бяха там в реалната власт. Но нещо забравиха за какво са. А после пак в нашите редове се връщат". "Мястото ти се пази" - бил казал проф. Йончев и на един от сегашните 'съветници'. Които пак тръбят, че България няма никакви, ама никакви врагове. И всички само доброто ни мислят. Както софийската да речем вода. Или както Сименс натърти на бат'Бойко, че има  изряден договор с държавата ни. Поне колкото е изряден и договора на ЧЕЗ с ДКЕВР. Примерите на тези, които само доброто ни мислят са мои. Не на г-н Йончев. Той е търпелив и дипломатичен. Такъв и ще си остане. Сиреч аут. Абе от хора, били под пагон какво да чакаш? Освен "Слушам!"?

Собств. инф.: Опа ляааа... Оня ден ви информирах, че янките са вече в Йемен. Е, втори път вече за една седмица е взривен нефтопровод. Че местните са го взривили е ясно. Ама защо? Янките тръгнали пак с техните номера като в Пакистан - с въздушни удари да се опитват да трепят неудобни вождове. Уж на Ал-Кайда. Но наистина ли погрешка или само казват, че по грешка, а всъщност нарочно, са убили точно когото трябва. Убили са Джабер Али аш-Шабвани. А точно той е играел ключова роля на посредник между централната власт и бунтовниците, опитвайки се да накара бунтовниците да сложат оръжие с мир. Но защо ли им е на янките мир? 

Собств. инф.: Под заглавие "Народното ще се отнеме и на топ-банкерите ще се даде" (Der Bevölkerung wird’s genommen und den Bankstern gegeben), във "Всичко е врява и мъгла" обобщават как от МВФ & СБ обират народите. И така: "Италия - Правителството на Берлускони реши да намали държавните разходи в размер на 24,0 милиарда €. Възрастта за пенсиониране се увеличава, заплатите на държавните служители се замразяват, орязват се разходите за училища и болници. ...Португалия - министър-председателя Жозе Сократеш и лидера на опозицията Педро Коелю се споразумяха за намаляване на надниците и заплатите в държавната администрация с 5 процента. Данъкът върху добавената стойност, данъка върху доходите и корпоративния данък следва да бъде увеличен с до 2,5%. ...Франция - Президентът Саркози заяви, че разходите ще бъдат замразени във всички области и общо намаление от 10 процента ще бъде проведено между 2011 и 2013. И възрастта за пенсиониране трябвало да се увеличи. ...Гърция - Там вече бяха направени драстични съкращения, увеличава се пенсионната възраст. ДДС ще се увеличи до 23% Увеличава се и акцизът върху бензина, цигарите и алкохола с 10 на сто. Пенсиите ще бъдат замразени до 2012.  ...Испания - министър-председател Хосе Луис Родригес Сапатеро обяви нови мерки за строги икономии. Заплатите на държавните служители ще бъдат намалени с 5 процента" ...Изобщо, продължава сайтът "Ще се вземат пари и ще се дават на финансовите престъпници". И сполучливо немците наричат новите гангстери банкстери. И продължават: "Прехвърлянето на богатство от дъното към върха е направено, което и беше истинската цел на планираната финансова криза. Престъпната банда на световния финансов елит, който ни отнема парите, е банда от крадци и разбойници, които крадат бъдещето ни". (Der Transfer des Vermögens von unten nach oben wird durchgeführt, was ja die eigentliche Absicht für die geplante Finanzkrise von vorneherein war. Die kriminelle Bande der globalen Finanzelite nehmen uns das Geld weg, sind Diebe und Räuber, stehlen uns unserer Zukunft). Абе аз говоря за Народен съд. Ама май иде по-лошо. 

Собств. инф.: Според турските официални медии, деца намерили боеприпаси край турска казарма в провинция Ван. И се самовзривили. Но кметът на района Озалп, където станала случката, Мурат Дурмаз, твърди, че свидетели са видели как двама войници са метнали бомба към децата и са избягали. Естествено, че в района одма са избухнали демонстрации. Кюрдите са поискали да се изнесе казармата. "Казармата Муглал е къща на убийци" е пишело на плакатите. Край на информацията. Ами ако? Ако сме свидетели на поредния дърти трикс? Това да мяташ бомба по деца едва ли е специалитет на редовен аскер. 

Публикувана: 28.05.2010 11:31:47 в рубриката Новините днес

Коментари:

Коментирал - Недялко Шаллиев

28.05.2010 13:07

Учудващо е защо все още споменаваният немски сайт не се прекръсти на "Нищо не е врява и мъгла" - основания бол.

Коментирал - Национален политикон

30.05.2010 11:38

Какви разузнавачи, какви военни? Те за 20 години един поне опит за преврат не можаха да осъществят, само празни приказки говорят! Отпадъци!

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com