Днес? Вижте Германия, вижте Англия...

Вместо да протестира организирано, както гърците и румънците и кой ли не европеец, българинът се е ориентирал, че живее в полицейска ченгеджийница и иска да става полицай. "Въпреки това заради кризата от МВР от повече от месец са замразили всякакви конкурси. Оптимисти сме обаче, защото на последните се явиха стотици кандидати за едно място, особено в Благоевград и столицата, каза още заместникът на Цветанов". Уау! Доносник е моят татко, полицай ще стана аз! Никой не иска да е капиталист в полицейщина, ВП посланик Джеймс Уорлик. Никой! Никой не иска ката ден да го морят с ДДС, ДДТ, че и да не му плащат както Симеон Дянков. Никой не иска да е все престъпник по новия Ви посланик НПК, само защото НАП-аджийките си менят с тайни и особено завъртяни и противоречащи си едно на друго разпореждания изискванията към раята. Менят ги почти толкова често, колкото и бат'Бойко си мени мнението - и сутрин и вечер. А после 'коли беси, бие, псува и глоби народ поробен'. Никой не иска да гледа как данъчен или съдия-изпълнител вилней из бащини му двори. Всеки иска пищов и да краде я бензинец, я ток, я имотец....Пък и как да не иска посланик? Аз едвам връзвам двата края. А вижте посланик: " Средно заплатата на един такъв служител ще е 1600 лв. месечно, обясни шефът на "Охранителна полиция" Милчо Енев". Че щерка ми работи в западна фирма като създател на компютърни игри и пак няма заплата на едно селско полицайче бе посланик! Но пак да почетвъртя посланик: Това вие, янките ни го натресохте! Не, не обикновения фермер от Арканзас. Или негърът от Алабама. Или латиносите от Калифорния. Не.Както се беше изразил бразилския президент, за това кой направи кризата - 'едни високи бели хора със сини очи'. На което Президент Обама беше му отвърнал, че се вижда и с просто око, че той не е. А и двамата и всички ние тук знаем, че става въпрос за грабителите от МВФ, СБ, 'фондовете' соросоидни и, разбира се ФРС. На чиито услуги е всъщност американската военна машина и разните му цереута. За протокола на майоро Колев - цитатите за полицейщината у нас са от "Стандарт".

Не, не говоря празни приказки за това какво всъщност поощряват САЩ. "Измамите, мошеничеството и корупцията се увеличават, сочат данните от международното ни изследване. ...В анкетата са участвали над 1400 главни финансови директори, началници на отдели за вътрешен одит и на правни отдели в най-големите компании в 36 държави по света. ...Резултатите за Централна и Източна Европа обаче са твърде тревожни. Там едва 18% от анкетираните са направили оценка на риска от измама през последната година". Че за какво да правиш оценка на риска? Като риска се нарича Симеон Дянков? Той идва от Световната банка и казва няма да плащам - давайте сега пари на мен. Пък аз само ще режа разходи и ще купувам СПТ на МВФ. Цитатите майоре Колев са от "Стандарт", а изследването, посланик Джеймс Уорлик е на"Ърнст и Янг", международна консултантска компания

И накрая пак да се обърна към 'не сме народ а мърша': с андрешковщина в днешния американски глобален нюордър не става. Тръгнал Андрешко да забива кирки по колите, да пали къщи на село, магазини в Созопол... Алоо, Андрешко! Партизани има само в примера за демокрация, според Държавния департамент на САЩ - в Колумбия. Само там американския бизнес трепи профсъюзни босове, а Президент Буш награждава наркопрезидент Урибе. Културните хора по цял свят вече правят както гърците, както румънците, както французите ... Не, не ми давайте за пример иракчаните или афганците. Те са окупирани и си се борят да изгонят окупатора - САЩ. Това си   е борба за суверенитет както на кюрдите. Не е икономическа борба на бедните и ограбените. Затова факти като днешния: "Специалните служби са засекли и предотвратили готвен атентат срещу висши служители на Националната агенция по приходите, научи "Стандарт".  само могат да накарат посланик Джеймс Уорлик, след като подкрепи почти сталинския ни НПК, да вземе да подкрепи и някой почти фашистки български Пиночет.

Навремето посланик Уорлик, бащата на онова там негово нищожество, което ни домъкнахте от американските кадетски корпуси, беше разстрелял един голям български поет. Никола Вапцаров се казва поетът. Само една стихосбирка е успял да издаде Вапцаров преди да го убият царедворците. "Моторни песни". А в нея посланик, едно стихотворение се казва "Завод". Тогава още сме имали наши, български заводи посланик. Та, в стихотворението "Завод" има стих: "И ти Завод ни учиш да се борим". Днес нямаме заводи. Бяха опустошени от МВФ & СБ и подлогите им като николай банев тук. Затова днес явно трябва да кажем "И ти Дянков ни учиш да се борим". Явно. Учи се вече нашенецът. Учете се. Няма лошо. Но не от подпалвачите. Иначе ще задминем Колумбия и току виж и Премиер Борисов получил медал както наркопрезидент Урибе. Хора бдете! Това, посланик Уорлик пък го е казал един чех. Пред надигащия се фашизъм. Него пък го обесили. 

Днес, посланик Уорлик, не само 'чичо Данчо' се плаши. И от "Труд" са вече уплашени: "Да не би в уважаемата прокуратура да са забравили, че обвинителите не са съдии? Не са и адвокати на полицията! Туй бодрячество започва да плаши". 

И докато от "Труд" незнайно защо бързат да ни залъгват, че и онова с ДДС-то на Симеон дянков било дъвка и балончета, от "Афера.бг" става ясно, че Симеон Дянков ни гласи да хрантутим счетоводителки само ние - бедните. На тях - олигарсите не им трябвало ни счетоводство, ни счетоводителки. Ето: "Още по времето на финансовия министър Милен Велчев съм чувал от служители на неговото министерство, че размерът на данъците, които "Лукойл" плаща на държавата... се договаря между министъра и шефа на "Лукойл - България" Валентин Златев".  Абе Дянков, ти това ли искаш да ни докараш като челен опит от братска Америка? Сядаме на маса и договаряме с колко няма да ни доплатиш - с 10% или със 7%.  По иначе приключени договори. Сядате после с божидарданювчетата и ...кой колко дава? Алоо, посланик Уорлик! Тия неща България ги е изживяла още по времето на Първата Българска Държава! По времето на Крум Страшни още сме имали Закони! Това е бая преди създаването на САЩ посланик! Бая! А днес да ми тикате тия порядки посланик, ми намирисва на османско присъствие. Що не си ги приберете 'юпитата'? А , посланик? И Милен Велчев, договарял акцизите и Симеон Дянков все още договарящ се с фирмите? Една вече година договарящ се!

Докато у нас продължават да дават трибуна на вожда на картела АТБ - Левон Хампарцумян, "Германия обяви война на спекулантите ...В полунощ срещу сряда влезе в сила разпореждане на немския финансов надзор “БаФин” за забрана на късите продажби на акции на десетте водещи банки в страната, на правителствените облигации и на свързаните с тях суапове за защита от необслужване на дълга за срок до 31 март 2011 година". Цитатите за започващата война на света срещу финансовите акули, майоре Колев е от "Труд". 

A че банките не само ни обират, ами са и в открита война с нас се вижда и в преведено писмо от гръцки на български в българската секция на Индимедия: "Мениджмънтът на банката стриктно забрани на служителите да си тръгнат тази сутрин, макар че те питаха за това от ранни зори – дори накараха служителите да заключат вратите и многократно повтаряха по телефона, че сградата трябва да остане заключена през целия ден. Дори блокираха достъпа до интернет, за да попречат на служителите да комуникират с останалия свят. От много дни има пълно тероризиране на служителите на банката с оглед на мобилизациите [за стачката] от последните дни с устното „предложение“: или работите, или сте уволнени". Край на цитата. Само да довърша - трима души изгоряха в заключената от мениджърите банка, след като стачници пък подпалиха банката. 

И в Англия не изостават. Ето какво ни информира Валери Найденов от "24 часа": "Чета с изменено лице коалиционното споразумение между лидера на британските консерватори Дейвид Камерън и либералдемократа Ник Клег - от българска гледна точка тия двамата са пълни откачалки! Защото, ако наш политик се осмели да предложи дори една от тези точки, веднага ще го изхвърлят от парламента и ще го обявят за болшевик, талибан и монголски шпионин! Например в раздела за икономическа реформа тези двамата обещават облекчения за бедните и средните за сметка на богатите. Тези облекчения могат да стигат до 10 000 лири годишно, макар че данъците в кралството и без това са прогресивни, а ниските доходи са освободени от данък. Оказва се, че ако политическият внук на Маргарет Тачър падне в ръцете на българските тачъристи, те ще го обесят на първия приватизиран телефонен стълб! И още по-лошо. Англичанинът ще може да си отзове депутата, ако той нещо се провини. Ако 10% от избирателите в неговия район подпишат петиция, ще се прави нов избор за депутат. Представете си, че у нас Борисов и Костов подпишат подобен документ. Ще им се наложи да си удвоят охраната и да ритат сокър с бронирани фланелки и гащета.

Собств. инф.: Уау! И сомалийските пирати се наредили до калфите и чираците на  външното ни в стил Желева и оная там с прашките.. Чета днес, че и Сомалия, както и България признала Косово за независима държава. 

Собств. инф.: Де го чукаш - де се пука? След самолетната катастрофа с полския елит, начело с Качински, наакашвилито предвидливо си е закупил ...катапулт за самолета си. Да! Грузинската опозиция обвинява Саакашвили за безсмислено харчене на средства. Защото е закупил за правителствения си самолет система за катапултиране на стойност 12 млн лари (около 7 млн долара). А иначе снощи руската телевизия показа как са разчетени вече черните кутии на самолета на Качински. Самолетът си е бил в изправност. И пилотите са си били на местата. Но... вратата на пилотската кабина е била отворена и вътре е имало външни лица. 

Собств. инф.: Интересно е, че докато нашите ДАНСъри си пазят като най-секретни заплатките и бюджетчето си, а докладите им текат като вода от решето из медиите, турските спецслужби МИТ са вече на нивото на американските и открито публикуват данни за числеността си и разходите си. Според в-к Акшам  за миналата година за издръжка на 5-те хиляди (само пет хиляди за 70 милионна Турция, водеща и война с кюрдите!) служители на МИТ са изразходвани 350.2 млн турски лири за заплати и 28.7 за премиални. 66 млн. са разходите за закупуване на материали и услуги и 475 млн. за 'тайни плащания' (Алоо Догане? Колко ти дадоха бре?).  Ще доживеем ли поне такава откритост на полковници като Драшков? Да, да, брата на Драшков, който пък подправял подписа на Премиера визирам. 

По времето на безвластието (когато цели 6 месеца тук нямаше генерал-губернатор), бях занемарил старичкия си проект "Писма до когото трябва". След последните изяви на посланик Уорлик относно уж нашият НПК, относно енергийните ни въпроси, относно обучението на студентите и т.н., аз реших да възстановя проекта си на http://pisma.otbg.eu С мое си писмо до НП посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик. Относно:

Публикувана: 20.05.2010 11:03:48 в рубриката Новините днес

Коментари:

Коментирал - Недялко Шаллиев

20.05.2010 15:39

Здравей Йордане! Възхищавам се на непримиримостта ти към проявите на българската и не само "реална демокрация", подкрепям те, но все повече се питам - има ли смисъл?. Скоро прочетох есе на Елфриде Йелинек - Моят начин на протест(http://www.litclub.com/library/prev/elfriede/protests.html). Думите й " Защо ми трябва да си давам труда все още да се занимавам с тези хора, когато имам нужда от всичките си сили, за да удържа някак работата си в коловозите й?
Новите властимащи вече са готови със своята проверка на действителността, знаят всичко и ни го подхвърлят веднага от телевизията като истина, без изобщо да смятат за необходимо, да проверят предварително, каквото си оповестяват. Днес това, а утре пък нещо друго, казват го, и още с това, че го казват, вече е задушен всякакъв протест.
Чуждо им е и всяко самоизпитание. Те нямат даже и понятие, нито дори и най-малката представа, какво полагат като абсолютно", които са за крайната австрийска десница, все едно са писани за упраЖНяващите днешните световни и български дни. Не смяташ ли? Бъди здрав!

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com